• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
گیاه پزشکی
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 8 (1395)
شماره شماره 1
دوره دوره 7 (1394)
دوره دوره 6 (1393)
دوره دوره 5 (1392)
دوره دوره 4 (1391)
دوره دوره 3 (1390)
دوره دوره 2 (1389)
دوره دوره 1 (1388)
حریری بوکانی, میلاد, محمدی, صدیقه. (1395). تغییرات میزان فنل گیاه گوجه فرنگی آلوده به شانکر رایزوکتونیایی توسط سالسیلیک اسید و گونه‌های قارچ میکوریز Glomus spp.. گیاه پزشکی, 8(1), 57-67.
میلاد حریری بوکانی; صدیقه محمدی. "تغییرات میزان فنل گیاه گوجه فرنگی آلوده به شانکر رایزوکتونیایی توسط سالسیلیک اسید و گونه‌های قارچ میکوریز Glomus spp.". گیاه پزشکی, 8, 1, 1395, 57-67.
حریری بوکانی, میلاد, محمدی, صدیقه. (1395). 'تغییرات میزان فنل گیاه گوجه فرنگی آلوده به شانکر رایزوکتونیایی توسط سالسیلیک اسید و گونه‌های قارچ میکوریز Glomus spp.', گیاه پزشکی, 8(1), pp. 57-67.
حریری بوکانی, میلاد, محمدی, صدیقه. تغییرات میزان فنل گیاه گوجه فرنگی آلوده به شانکر رایزوکتونیایی توسط سالسیلیک اسید و گونه‌های قارچ میکوریز Glomus spp.. گیاه پزشکی, 1395; 8(1): 57-67.

تغییرات میزان فنل گیاه گوجه فرنگی آلوده به شانکر رایزوکتونیایی توسط سالسیلیک اسید و گونه‌های قارچ میکوریز Glomus spp.

مقاله 5، دوره 8، شماره 1، زمستان 1395، صفحه 57-67  XML اصل مقاله (243 K)
نویسندگان
میلاد حریری بوکانی؛ صدیقه محمدی
گروه گیاه‌پزشکی، واحد شیراز، دانشکاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
چکیده
قارچ Rhizoctonia solani بیماری‏های مختلفی از جمله مرگ گیاهچه، پوسیدگی ریشه و طوقه و پوسیدگی میوه را در گیاه گوجه فرنگی ایجاد می‏کند. در این تحقیق تاثیر گونه­های قارچ میکوریز Glomus spp.  و سالسیلیک اسید در القای مقاومت گیاه گوجه فرنگی آلوده به قارچ Rizoctonia solani مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش تأثیر گونه های میکوریز و ماده سالسیلیک اسید در دو گروه گیاهان سالم و بیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل با 32 تیمار در سه تکرار انجام گرفت. فاکتور اول وجود و عدم وجود بیمارگر، فاکتور دوم گونه­های قارچ میکوریز (Glomus hoi،     G. emosseaو G. intraradices) و فاکتور سوم سالسیلیک اسید در غلظت های (صفر، 1، 5/0 و 5/1 میلی مولار) استفاده گردید. عوامل القا کننده مقاومت فوق­الذکر در مرحله گیاهچه به خاک اطراف ریشه اضافه و در بازه­های زمانی 24 و 120 ساعت میزان فنل اندازه­گیری و روند تغییرات آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج  نشان داد که در بازه زمانی 24 ساعت بیشترین میزان فنل مربوط به تیمار گیاهچه سالم القا شده با سالسیلیک اسید در غلظت 5/0 میلی مولار بود. بیشترین میزان آنزیم فنل در گیاهچه های بیمار القا شده با SA  و گلوموس می باشد که در طول دوره آزمایش افزایش یافت. بر اساس این آزمایش تیمار گیاهچه القا شده با سالسیلیک اسید در غلظت 1 میلی مولار همراه با        G. mosseae بهترین تیمار از نظر عملکردی مشخص گردید.
کلیدواژه‌ها
تغییرات میزان فنل؛ گوجه فرنگی؛ سالیسیلیک اسید؛ گونه های قارچ میکوریز
عنوان مقاله [English]
Changes phenol in tomato plants infected with Rhizoctonia solani by salicylic acid and mycorrhizal fungi Glomus spp.
نویسندگان [English]
Milad HARIRI BOUKANI؛ Sediqe MOHAMMADI
. Department of Plant Protection, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 158
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 98
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.